Bh

BH guide

1. Måling til den korrekte størrelse

Der er 2 mål, du skal bruge til at finde den korrekte størrelse til en bh og få gerne en anden person til hjælpe dig.

 

- Tag din bedste velsiddende bh på og gerne en upolstret og stå op under måltagningen.

- Stå gerne foran et spejl, så du kan følge med i, at alle mål bliver mål HELT vandret.

- Mål A på foto: Mål vandret omkredsenselve busten og ikke for stramt, bare så det sidder til. Du skal måle der hvor omkredsen er størst, cirka ved brystvorten.

- Mål B på foto: Tag målebåndet og mål vandret omkredsen under busten og lidt stramt.

  Hvis du f.eks har et mål, der ligger imellem 2 størrelser i bh, så tag altid det der er størst.

  F.eks hvis du måler 78 i omkreds, skal du have 80 osv.

 

- VIGTIGT at bruge måleskemaerne for hvert produkt, da hver producent kan have deres egne mål, selvom alle bh´er på webshoppen  har EU-mål. Så er du endnu mere sikker på at målene passer med din nye bh.

 

 

2. Pasform

En bh skal være behagelig at have på, du har den på i mange timer, så den må ikke stramme eller være for løs.

 

Jeg har set kvinder i min lingeri butik, som har ar eller sår under armen i siden efter en bh som har gnavet eller der er dybe spor af stropper på skulder. Så jeg mener seriøst, at en bh skal være behagelig at have på og det er derfor vigtigt at du får den rigtige størrelse.

Hvis du har en tung barm, kan en skulderbeskytter aflaste dine skuldre og undgå at trykke på dine skuldermuskler som i nogle tilfælde kan give smerter og hovedpine.

 

Når du har fået din nye bh på, skal du regulere i stropperne. 

Bh´en har til opgave at forme og støtte din barm og samtidig være et smukt beklædningsstykke.

Den bedste måde at tage bh´en på: læn dig let forover og så tag hele brystet ind i skålen med den ene hånd og husk at brystet starter ofte helt ude i siden ved armhulen.

På ryggen lukkes bh´en i yderste hægter. De inderste hægter bruges til, hvis bh´en giver sig under lang tids brug og vask eller ved lille vægtøgning.

Hvis stropperne snærer på skulderne, så prøv at juster stropperne eller omkredsen under busten på bh´en er for stor. Omkredsen er vigtigt, da det er her at bh´en skal bære barmen ikke stropperen. 

Prøv at læne dig forover og op igen. Hvis brysterne er halvt "faldet" ud af skålene, er selve skålens skæring ind mod midten for lille. Enten er skålen for lille eller modellen er ikke god for dig.

Får du 4 bryster, dvs. det buler ud ovenover skålen, er skålstørrelse for lille til dig.

De allerfleste kvinder har forskel på højre og venstre bryst og det er helt naturligt.

Fuldstændig som vi har forskel på højre og venstre fod osv. på vores krop. Tag altid udgangspunkt i dit største bryst, at det er den der skal passe bedst. Brug evt. et indlæg i den ene skål, hvis du har stor forskel, så forskellen udlignes.

Ved nogle push-up modeller, kan de medfølgende indlæg tages ud og her tager du blot det ene ud.

Bh´en skal sidde helt tæt ind til kroppen i midten af bh´en. Hvis den er med bøjle, må bøjlen ikke stikke ind i armhulen eller foran på brystet, hvis den gør det, er skålstørrelsen for lille og/eller omkredsen for stor.

 

Hvis du har en midlertidig mindre vægtøgning og tænker at det er bedre at vente med køb af en ny bh når du har nået din idealvægt, er en

bh-forlænger måske en løsning til dig. Den øger omkredsen på din bh en smule, men vær opmærksom på at ved en større vægtøgning er det ikke kun omkredsen der øges, men også selve barmen, så se om skålene stadig passer. Ellers vil jeg anbefale en ny bh der fra start passer både i omkreds og skål.

 

Så lige et par gode fif:

- Vælg en beige bh, hvis du har en hvid bluse på, da en hvid bh vil synes mere.

- Vælg en glat bh, hvis du har en tætsiddende eller t-shirt lignende bluse på, da en bh med mange blonder vil synes "krøllet" på blusen.

 

3. Stadig i tvivl om valg af størrelse ?

 

Hvis du er tvivl om korrekt størrelse af bh, kan du vælge forskellige størrelser for at garantere at ramme rigtigt.

 

Vær opmærksom på at samme skålstørrelsen ændrer sig med omkredsen.

Det vil sige at f.eks skål D i 75D er IKKE samme størrelse skål i f.eks. 90D. Du skal forestille dig en vippe, så hvis du går et trin op i det ene skal du gå et trin ned i det andet.

 

Eksempler:

Du har fået en bh på i 90 D, men omkredsen er lidt for stor og skålen passer. Du skal nu vælge 85E.

 

Du har fået en bh på i 90 D, men omkredsen er lidt for stor og skålen er lidt for lille. Du skal nu vælge 85F. I dette tilfælde så tag et trin ad gangen, så bliver det nemmere for dig.

 

☎️Hvis du ønsker hjælp til rette størrelse er du velkommen til at ringe til mig Jeannette på 61458383, jeg er ikke længere væk end din telefon.

 

 

            

4. Bh typer

På webshoppen vil du finde 6 forskellige typer af bh, som jeg vil gennemgå for udseende og egenskaber.

Bh med bøjle - blød 

Nok den mest populære bh med bøjle, da den har flere gode egenskaber. Den er helt uden polstring eller fyld og er god til stor barm eller hvis man har det varmt. Den er ofte rig på blonder og giver barmen en god støtte, da den ofte er som en full cup.

Bh polstret 3/4

Er en god bh til dig der ønsker lidt mere støtte eller mangler lidt fylde øverst på barmen. Den nedeste del af skålen er polstret og den øverste del er med en blonde eller tyl som afsluttes med en elastik. Elastikken kar den funktion at den lægger sig ind til barmen.

Bh fuld polstret

En bh der er fuld polstret som betyder at hele skålen er med fyld. Den giver støtte hele vejen rundt og kan være god til dig med stor forskel på brysterne, da du kan sætte et indlæg i uden at det kan ses. 

 

Push-up bh

 

Denne typer bh er som regel kun i mindre skålstørrelser, da den har til formål at barmen skal synes større. Den giver ofte en kavalergang, da brysterne bliver let presset mod midten.

 

Bh uden bøjle

 

Til dig der ikke vil have en bh med bøjle, men alligevel støtte til barmen. Den er også god, hvis du vil have et mere naturligt look, da barmen ikke bliver "løftet" på sammen måde, som hvis den var med bøjle.

 

Bh-top

 

De viste bh toppe på webshoppen er ikke egnet som sportsbh, men til dig som egenlig ikke ønsker en "rigtig bh" men gerne en feminin og sød top under tøjet. 

5. Vedligeholdelse

Når du skal vaske din bh, så brug ALTID en vaskepose, den beskytter det sarte stof og blonder og hvis der er bøjle i bh´en beskytter den også vaskemaskinen, hvis bøjlen uheldigvis skulle smutte ud. Det kan koste en ny tromle til maskinen. 

 

Følg vaskeanvisningen på bh´en, men en god regel er, at ikke vaske over 30 grader og gerne "håndvask" programmet, hvis det findes på din vaskemaskine. Hvis du vasker i hånden, så undgå at vride og trække.

 

Brug IKKE tørretumber, det slider unødigt og kan få stoffet til krympe. Når du hænger bh´en op på tørresnoren, så hæng den i midten af skålene, så der ikke kommer unødig træk på omkredsen. Fold skålene ud i facon inden tørring, så den er pæn til næste brug.