Gode råd om lingeri

Alt om BH

 

1. Måling til den korrekte størrelse:

Der er 2 mål du skal bruge til at finde den korrekte størrelse til en bh og få gerne en anden person til at hjælpe dig.

-Tag en bh på og gerne en upolstret og stå op under målingen.

-Tag målebåndet og mål vandret omkredsen under busten og stramt. Hvis du har et mål der ligger i mellem 2 størrelser i bh, så tag altid det mål det er størst f.eks hvis du måler 78 cm i omkreds, skal du vælge 80 osv. En bh giver sig med tiden i omkreds og der skal være mulighed for at have bh´en på i de inderste hægter.

- Mål dernæst vandret omkredsen busten og ikke for stramt.

- VIGTIGT at brug måleskemaer for hvert produkt, da hver producent kan have deres egne mål. Så er du mere sikker på at målene passer med din nye bh.

- Mål gerne jævnligt, da vægttab, vægtøgning og andre ting kan ændre dine mål.

2. Pasform:

En bh skal være behagelig at have på, uden at stramme eller være for løs.

Reguler i hægterne og juster stropperne. Bh´en har til opgave at forme og støtte din barm og samtidig være et smukt beklædningsstykke.

-Vælg en beige bh, hvis du har en hvid bluse på, da en hvid bh vil synes mere.

-Vælg en glat og polstret bh hvis du har en tætsiddende eller t-shirt lignede bluse på, da en bh med blonder vil synes ”krøllet” på blusen.

- Brug indlæg i den ene skål, hvis du har stor forskel på brysterne, så forskellen udlignes. Ved nogle push-up modeller kan de medfølgende indlæg tages ud.

- Når du tager bh´en på, så tag hele brystet ind i skålen med den ene hånd.

- bh´en skal sidde helt tæt på kroppen i midten af bh´en.

- Hvis stropperne snærer på skulderne, så prøv at juster stropperne eller omkredsen under busten på bh´en er for stor. Det er omkredsen under busten der vigtig, da det er her at bh´en skal bære barmen. Alternativt kan du prøve en skulderbeskytter som anbefales til tunge barme.

- en bh med bøjle skal sidde tæt ind til kroppen og må ikke stikke ind i armhulen eller foran på brystet. Skålstørrelsen er for lille og/eller omkredsen er for stor.

3.Vedligeholdelse

Når du skal vaske din bh, så brug ALTID en vaskepose, den beskytter det sarte stof og blonder og hvis der er bøjle i bh´en beskytter den også vaskemaskinen, hvis bøjlen uheldigvis skulle smutte ud.

Følg vaskeanvisningen, men en god regel er, at ikke vaske over 30 grader og gerne ”håndvask” programmet, hvis det findes på vaskemaskine. Hvis du vasker i hånden, så undgå at vride og trække.

Brug ikke tørretumbler, det slider unødigt og kan få stoffet til at krympe. Når du hænger bh´en op på tørresnoren, så hæng den i midten af skålene, så der ikke kommer et unødigt træk på omkredsen. Fold skålene ud og især ved polstrede skåle, så den er pæn til næste brug.

 

Alt om Trusser

 

Tag et målebånd og mål omkredsen af hoften, dvs. mål det sted på hoften og ballerne, hvor målet er størst.

Et godt tip er at købe 2 par trusser til hver bh, da du sandsynligvis skifter trusser oftere end bh.

Hvis der er mange blonder på trussen, så læg dem i vaskeposer og følg vaskeanvisningen på trussen.