Gode råd om lingeri

Sådan vælger du den rigtige størrelse til lingeri.

 

Det er altafgørende for du bliver rigtig glad for dit nye køb, at du har valgt den rigtige størrelse og hvordan du kan finde ud af det, kan du læse mere om her.

 

Uanset om det er bh, trusser, corsage, chemise, eller natkjole gennemgår jeg det hele. 

 

Da alle varer på webshoppen er i EU-størrelser, som burde være ens, kan der alligevel være forskellige måleskemaer under hvert produkt og mærke og derfor bliver dit målebånd din bedste ven. Målebåndet kan købes i de fleste større supermarkeder for få penge. 

 

De 3 vigtigste mål er følgende: omkreds under busten, på busten og hoften på det bredeste sted.

 

Du kan ikke altid regne med at bruge de størrelser, som da du sidst købte lingeri. Hvorfor nu ikke ?

 

Måske kører mærket/brandet med andre mål, måske er det lang tid siden du sidst har købt lingeri og der er forandringer i din kropsbygning: homonændringer, vægttab, vægtstigning osv. Derfor vigtigt at tage nye mål med dit målebånd.

 

Alt om bh

 

1. Måling til den korrekte størrelse:

Der er 2 mål, du skal bruge til at finde den korrekte størrelse til en bh og få gerne en anden person til hjælpe dig.

- Tag en bh på og gerne en upolstret og stå op under måltagningen.

- Stå gerne foran et spejl, så du kan følge med i, at alle mål bliver mål HELT vandret.

-Tag målebåndet og mål vandret omkredsen under busten og stramt. Hvis du f.eks har et mål, der ligger imellem 2 størrelser i bh, så tag altid det der er størst. F.eks hvis du måler 78 i omkreds, skal du have 80 osv.

- Mål dernæst vandret omkredsen på selve busten og ikke for stramt.

-VIGTIGT at bruge måleskemaerne for hvert produkt, da hver producent kan have deres egne mål, selvom alle bh´er på webshoppen har EU-mål. Så er du endnu mere sikker på at målene passer med din nye bh.

 

2. Pasform:

En bh skal være behagelig at have på, du har den på i mange timer, så den må ikke stramme eller være for løs.

Når du har fået din nye bh på, skal du regulere i stropperne. Bh´en har til opgave at forme og støtte din barm og samtidig være et smukt beklædningsstykke.

Den bedste måde at tage bh´en på, så tag hele brystet ind i skålen med den ene hånd og husk at brystet starter ofte helt ude i siden ved armhulen.

På ryggen lukkes bh´en i yderste hægter. De inderste hægter bruges til, hvis bh´en giver sig under lang tids brug og vask eller lille vægtøgning.

Hvis stropperne snærer på skulderne, så prøv at juster stropperne eller omkredsen under busten på bh´en er for stor. Omkredsen er vigtigt, da er vigtig, da det er her at bh´en skal bære barmen ikke stropperen. Alternativt kan du prøve en skulderbeskytter ved smalle stropper, som kan anbefales til tunge barme.

Læn dig forover og op igen. Hvis brysterne er halvt "faldet" ud af skålene, er selve skålens skæring ind mod midten for lille. Enten er skålen for lille eller modellen ikke god for dig.

Får du 4 bryster, dvs. det buler ud ovenover skålen, er skålstørrelse for lille til dig.

De allerfleste kvinder har forskel på højre og venstre bryst og det er helt naturligt. Fuldstændig som vi har forskel på højre og venstre fod osv. på vores krop. Tag altid udgangspunkt i dit største bryst, at det er den der skal passe bedst. Brug evt. et indlæg i den ene skål, hvis du har stor forskel, så forskellen udlignes. Ved nogle push-up modeller, kan de medfølgende indlæg tages ud og her tager du blot det ene ud.

Bh´en skal sidde helt tæt ind til kroppen i midten af bh´en. Hvis den er med bøjle, må bøjlen ikke stikke ind i armhulen eller foran på brystet, hvis den gør det, er skålstørrelsen for lille og/eller omkredsen for stor.

 

- Vælg en beige bh, hvis du har en hvid bluse på, da en hvid bh vil synes mere.

- Vælg en glat bh, hvis du har en tætsiddende eller t-shirt lignende bluse på, da en bh med mange blonder vil synes "krøllet" på blusen.

 

3. Stadig i tvivl om valg af størrelse:

Hvis du er tvivl om korrekt størrelse af bh, kan du vælge forskellige størrelser for at garantere at ramme rigtigt. Vær opmærksom på at samme skålstørrelsen ændrer sig med omkredsen. Det vil sige at f.eks skål D i 75D er IKKE samme størrelse skål i f.eks. 90D. Du skal forestille dig en vippe, så hvis du går et trin op i det ene skal du gå et trin ned i det andet.

Eksempler:

Du har fået en bh på i 90 D, men omkredsen er lidt for stor og skålen passer. Du skal nu vælge 85E.

Du har fået en bh på i 90 D, men omkredsen er lidt for stor og skålen er lidt for lille. Du skal nu vælge 85F.

 

4. Vedligeholdelse:

Når du skal vaske din bh, så brug ALTID en vaskepose, den beskytter det sarte stof og blonder og hvis der er bøjle i bh´en beskytter den også vaskemaskinen, hvis bøjlen uheldigvis skulle smutte ud. Det kan koste en ny tromle til maskinen.

Følg vaskeanvisningen på bh´en, men en god regel er, at ikke vaske over 30 grader og gerne "håndvask" programmet, hvis det findes på din vaskemaskine. Hvis du vasker i hånden, så undgå at vride og trække.

Brug IKKE tørretumber, det slider unødigt og kan få stoffet til krympe. Når du hænger bh´en op på tørresnoren, så hæng den i midten af skålene. så der ikke kommer unødig træk på omkredsen. Fold skålene ud i facon, så den er pæn til næste brug.

 

Alt om trusser

 

Tag et målebånd og mål omkredsen af hoften, dvs. det sted på hoften og ballerne, hvor målet er størst.

Et godt tip er, at købe 2 par trusser til hver bh, da du sandsynligvis skifter trusser oftere end bh.

Hvis der er mange blonder på trussen, så læg dem i en vaskepose og følg vaskeanvisningen på trussen.

 

Alt om corsage, chemise og natkjoler

 

Tag et målebånd og mål som beskrevet under bh og trusser og følg måleskemaerne under hvert produkt.

Hvis du ikke har et målebånd i nærheden, kan du alligevel finde målene på denne måde:

Find en bh på webshoppen og se hvilke mål der er for den størrelse bh du bruger, f.eks bruger du 85F og her aflæser du i måleskemaet hvad der står i omkreds på busten. Dette mål bruger du, når du skal vælge corsage, chemise eller natkjole, da de alle er i måleskemaet som f.eks. L, XL osv.

På samme måde finder du omkreds på hoften, ved at finde et måleskema for trusser.

Det allerbedste er selvfølgelig at bruge et målebånd :-)

 

                                                        

 

Skal du have hjælp til korrekt størrelse eller du har andre spørgsmål er du ALTID velkommen til at

ringe på 61458383, det koster kun et opringning :-)

Hilsen Jeannette